انواع خودرو در دنیای امروزی در طبقه بندی های متفاوتی قرار می گیرد

در این مقاله با تعدادی از این طبقه بندی ها آشنا می شویم

۱.  کوپه

یکی از معروفترین کلاسهای بدنه در دنیا کوپه است. در تعریف کلی این کلاس اشاره شده که هر خودروی دو درب مسقف یک کوپه است.  اما در دنیای مهندسان طراح تعریف دیگری نیز از کوپه مطرح می‌شود خودروهایی که فارغ از تعداد در هایشان ساختار بدنه آنها تخم مرغی و کمی محدب است .

۲.  کراس اوور

امارهای جهانی نشان می‌دهد سلیقه مردم با شیبی فزاینده  به سمت کراس اوورها رشد    می کند کراس اوورها نوعی از شاسی بلند ها هستند اما در قد و قواره های کوچکتر.

دلیلش این است که زیرساخت و پلتفرم آنها از یک خودروی سواری الهام گرفته شده است.

به طور مثال پورشه‌ماکان بر روی پلتفرم آئودی a۳ نیسان‌مورانو بر روی پلتفرم سدان آلتیما و یا پژو ۲۰۰۸ بر روی پلت‌فرم هاچ‌بک ۲۰۸ سوار شدند .

کراس اوور ها به دلیل ابعاد بزرگی که دارند به شدت از سوی خانواده ها با استقبال روبرو شده‌اند اگرچه توانایی‌های آفرود آنها محدود است ولی با این حال توانستند بخش اعظمی از بازار را در اختیار خود بگیرند.

۳ فست بک

فصل ها به نوعی از صد آنها اشاره دارند که قسمت انتهایی آنها با یک شیب تند به صندوق عقب خودرو می رسد.  معروف ترین مدل های این کلاس آئودی a۷ و فورد موستانگ هستند.  در بازار ایران نیز دو مدل معروف سبک جهان موجود است  است اولی مرسدس بنز cls که نه تنها از نظر طراحی یک کوپه است بلکه از نظر کلاسبندی خودرو نیز یک فرد سبک به حساب می آید  و دومی پورشه پانامرا است که یکی دیگر از اعضای همین خانواده میباشد.

۴ هاچ بک

بسیاری بر این باورند که هر خودرویی که صندوق ندارد یک هاچ‌بک است در حالی که هاچبک ها شامل خودرو های شهری می‌شوند که قسمت انتهایی شان دارای یک شیشه و با قابلیت باز و بسته شدن است. 

از معروف ترین هاچ بک های بازار ایران می‌توان به پراید ۱۱۱ و پژو ۲۰۶ اشاره کرد.

بزرگترین شرکت های سازنده کلاس هاچ بک در دنیا شرکت های انگلیسی هستند

۵  ‏mpv

شاید در ظاهر این کلاس کمی عجیب و پیچیده به نظر بیاید ولی در واقع mpv همان مینی ون ها هستند.

محصولاتی بزرگتر از کلاس استیشن و کوچکتر از ون‌های واقعی.

آمار نشان می دهد اروپایی ها علاقه بسیاری به این سبک از محصولات دارد نکته جالب تر آن است که بزرگترین تولید کننده این کلاس از خودروها در کشورهای امریکایی و آسیایی هستند شرکت‌های مختلف نمونه های متفاوتی از ام پی وی را روانه بازار کرده‌اند.

وجه تشابه در همه آنها سبک باز و بسته شدن درها و تعداد صندلی هایشان است که کمتر از ۵ و بیشتر از ۷ نیست.

۶  پیکاپ

به هر خودرویی که در قسمت انتهای خود محلی برای قرارگیری بار داشته باشد پیکاپ میگویند  یا به عبارتی پیکاپ ها همان وانتهای خودمان هستند.

تاریخ دقیقی از پیدایش اولین خودروی پیکاپ در دست نیست برخی از اسناد به ساخت نخستین ویرایش آن در سال ۱۹۱۳ توسط کمپانی آمریکایی جیلیان اشاره کرده اند  و برخی دیگر نیز اولین پیکاپ را دست پرورده فورد معروف برای حمل و نقل بشکه های شیر می دانند که در سال ۱۹۲۲ روی کار آمد.

ه که هست وانت‌بارها سابقه‌ای طولانی در این صنعت دارد استفاده از آنها به قدری گسترده است که حتی در دوره ای  مینی انگلستان یک ویرایش باربری را روی مدل مینور اجرا کرد.

از سوی دیگر کمپانی دوج پیکاپی ساخته که بر اساس استانداردها در حد و اندازه یک کامیون است.  بهشت خرید و فروش پیکاپ ها در آمریکای شمالی کانادا و استرالیا یکی از دلایل محبوبیت پیکاپ ها فارغ از ماهیت باربری شان استفاده از یک محصول تنومند برای پیمایش های خارج جاده‌ای است  به معنی دیگر استفاده از آن ها در قامت یک شاسی بلند آفرودر.

۷  رودستر

پیش درقسمت کلاس کانورتیبل به خودروهای روباز با سقف جمع شونده اشاره کردیم و گفتیم که کانورتیبل ها شامل دو در و چهار نفره هستند.

اکنون به این کلاس جدید میرسیم خودروهای روباز دو در و دو صندلی که همیشه مصرف اسپرت و جوان گرایانه دارند. در مجلات خودرو گاهی به جای استفاده از کلمه رودستر عباراتی مانند اسپایدر و یا اسپیدر نیز به کار می رود  که اغلب ایتالیایی ها و آلمانی ها از آن بهره می برد

۸  سدان

چهار درهای چهار صندلی و صندوق دار

تعریفی خلاصه و در عین حال جامع برای خودروهای کلاس سدان یکی از پرطرفدارترین مدلهای خودروی در سراسر دنیا می باشد  محصولات این کلاس باب میل تمام اقشار جامعه است از جوان ترها و پا به سن گذاشته ها

سدان ها به دلیل فضای خوبی که برای سرنشین عقب دارند بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند

۹  ‏suv

انچه در زبان فارسی به عنوان اس‌یووی آمده کمی بحث برانگیز است.

کلمه اس‌یووی به معنای خودرو با کاربرد اسپرت است  پست این کلاس از خودروها از نظر دیکشنری  همان استیشن هایی هستند که ارتفاع آن از سطح زمین بیشتر و قدش آن نیز بلندتر است  اما این تعریف به مرور زمان دستخوش تغییراتی شد.

از یک سو خودرو های غول آسا و تنومند در زمره استودیوها قرار می‌گرفتند و سوی دیگر شاسی بلندهای جمع و جور و کامپکت نیز خود را به نوعی در این کلاس  می گنجاندند

شاید این تعریف درست تر باشد که شاستی بلند  در هر منطقه ای یک نوع ترجمه دارد مثلا در آمریکای شمالی خودروهای فول سایز عظیم‌الجثه نوعی اس‌یووی هستند.

در ژاپن و کره مدل‌های سایز متوسط را اس‌یووی می‌خواند.

۱۰  کانورتیبل

معنی تحت الفظی این کلمه قابل تبدیل است

ست کانورتیبل ها اشاره به خودروهای دو در در و رو بازی دارند که سقفشان به صورت اتوماتیک باز و بسته یا به عبارتی دیگر جمع می شود

این خودروها معمولاً به صورت چهار نفره هستند  سقف جمع شونده می تواند از جنس پارچه  یا کولار یا برزنت باشد  که در این صورت سافت تاپ نام دارد

اما در صورتی که سقف جمع شونده از جنس فلزی به رنگ بدنه باشد به آن هاردتاپ میگویند

در برخی از بازارها به خودروهای کانورتبل  خودرو کبریولت هم می گویند

قیر چند مورد استثنا  تمامی خودروهای دارای دو صندلی یا دارای چهار صندلی هستند.